ОСТАННІ НОВИНИ

Восени у Львові планують висадити майже півтори тисячі дерев

Наталя Дуляба

|

Цієї осені у місті планують висадити понад 5,5 тис. зелених насаджень: 1476 дерев і 4101 кущ. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

За словами заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, у Львові вже взначили місця, де висадять дерева та кущі. Зокрема, зелені насадження висадять у місцях, де під час буревію влітку вітер повиривав дерева.

«Ми визначали цього року, де потрібно висаджувати дерева, а також зробили фотофіксацію цих місць. Ми плануємо восени цього року висадити 1476 дерев і 4101 кущ. На загал це 5 тис. 577 зелених насаджень. Ці місця всі є узгоджені. Всі процедури райони провели або будуть проводити необхідні процедури, щоб закупити дерева. Ми також проаналізували локації, де під час буревію через сильний вітер були повалені дерева, і де можна їх ще висадити. Таких локацій є 99. Ми там також плануємо висадити дерева», – розповіла Ірина Маруняк.

Також вона додала, що до закупівлі дерев долучаються й охочі мешканці та підприємці. Зокрема, підприємці планують закупити для міста дерев на майже пів мільйона гривень.

«Ми працюємо із суб’єктами підприємницької діяльності, з нашими мешканцями, щоб вони також були активними і також брали участь в озелененні нашого міста. Тому станом на зараз ми залучили підприємців, і вони згодні висадити 181 дерево. Якщо ми говоримо про те, на яку суму планують підприємці закупити дерева, то наразі це 483 тис. грн», – зазначила посадовиця.

Нагадаємо, цього літа Львовом пройшли два потужні буревії. 25 червня буревій повалив близько 500 дерев, підтопив вулиці, пошкодив будинки, машини й дахи. Фото та наслідки буревію можна побачити тут. Через декілька днів негода знову пронеслася містом. Сильний вітер повалив 118 дерев.

Загалом на відновлення Львова після буревію витратять 21 млн грн

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *