ОСТАННІ НОВИНИ

Медикам у Соснівці почали виплачувати зарплату

Ольга Денисяка

|

Медикам Соснівської міської лікарні на Львівщині, які голодували через невиплату зарплати, виплатили заборгованість за квітень. Про це повідомляє пресслужба Червоноградської міської ради.

1 вересня медикам виплатили зарплату за квітень. На це міськрада виділила 400 тисяч гривень.

«За інформацією т. в. о керівника медичного закладу Марії Губанової, завдяки тому, що Червоноградська міська рада виділила 400 тис грн, а  Національна Служба Здоров‘я України виконала свої зобов‘язання і у середу, 1 вересня, перерахувала 420 тис грн за надані лікарями послуги, вдалося повністю погасити заборгованість за квітень»,– йдеться в повідомленні.

Наразі заборгованість перед соснівськими медиками за травень-серпень становить орієнтовно 2,5 млн грн.

Нагадаємо, медики Соснівської міської лікарні, що на Львівщині, оголосили голодування через невиплату зарплатного боргу за 3 місяці, а також вимагали забезпечення сталої роботи медичного закладу, який обслуговує 11 тисяч жителів Соснівки.

Згодом у НСЗУ пояснили, чому медики Соснівської лікарні не отримали зарплат. Там заявляють, що медзаклад отримує кошти від Національної служби здоров’я, однак через нездатність правильно ними розпоряджатися і управляти закладом виникли проблеми з виплатою заробітної плати.

Через заборгованість заробітної плати медикам Соснівської міської лікарні прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Водночас Держслужба України з питань праці виявила, що керівництво Соснівської міської лікарні збільшило собі оклади та премії, хоча медпрацівникам не виплатили 1,7 млн грн зарплати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *