ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відкрили кримінал через невиплату зарплат медикам

Ольга Денисяка

|

Червоноградська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження через заборгованість заробітної плати медикам Соснівської міської лікарні, що на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Зазначимо, 13 серпня медики Соснівської міської лікарні, що на Львівщині, оголосили голодування через заборгованість із заробітної плати. Попри акцію протесту, лікарі й надалі виконують свої професійні обов’язки.

За цим фактом Червоноградська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо безпідставної невиплати заробітної плати більше як за один місяць (ч. 1 ст. 175 КК України).

Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини правопорушення.

Як повідомляв Львівський портал, медики вимагають виплати зарплатного боргу за 3 місяці, а також забезпечення сталої роботи медичного закладу, який обслуговує 11 тисяч жителів Соснівки. Відомо, що через нестабільність у роботі медзакладу та невчасну оплату праці з початку року з лікарні вже звільнилися 46 медичних працівників.

Водночас уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зауважила, що борг перед медиками становить 3 мільйони гривень. Окрім заборгованості із зарплати, ще є невиплаченими «ковідні» доплати, а також оздоровчі виплати за поточний рік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *