ОСТАННІ НОВИНИ

Збірна України з футболу отримала нового головного тренера

Вероніка Рой

|

Виконком Української асоціації футболу призначив Олександра Петракова виконувачем обов’язків головного тренера збірної України з футболу.Про це у Facebook повідомив очільник УАФ Андрій Павелко.

«Олександр Петраков, Чемпіон світу-2019 зі збірною u-20, готуватиме національну збірну до подальших виступів у кваліфікації до ЧС-2022 у статусі виконуючого обов’язки головного тренера. Таке рішення ухвалив Виконком Української асоціації футболу» – зазначив Павелко.

Очільник УАФ наголосив, що Олександр Петраков – всесвітньо відомий спеціаліст, має високий авторитет серед футбольної спільноти

«Олександр Васильович має необхідні знання та досвід для того, щоб на даному етапі очолити головну команду країни. Тому цілком заслужено отримав одноголосну підтримку членів виконкому», – зауважив Андрій Павелко.

Олександр Петраков – український футболіст і тренер (має «PRO»-диплом УЄФА). Є викованцем київського «Динамо». Протягом кар’єри виступав на позиції захисника у складі низки клубів нижчих ліг, а саме: «Локомотив» (Вінниця), СКА (Київ), «Дніпро» (Черкаси), «Авангард» (Рівне) та «Колос» (Нікополь), де за свою 8-річну кар’єру гравця зіграв понад 250 офіційних матчів

Професіональну тренерську кар’єру розпочав в запорізькому «Торпедо», де входив до тренерського штабу впродовж 1993-1994 років. З 2010 року Олександр Петраков працює головним тренером різних юнацьких збірних України, де за підсумками різних років вже встиг здобути для українського футболу різноманітних міжнародних успіхів.

Нині він є заслуженим тренером України, заслуженим працівником фізичної культури і спорту України. Є одним із провідних українських футбольних фахівців у дитячо-юнацькому футболі. Як тренер в 2019 році став молодіжним чемпіоном світу – це найбільше досягнення в історії українського національного футболу.

Олександр Петраков  на посаді головного тренера збірної з футболу замінив Андрія Шевченка. У нього наприкінці липня закінчився контракт на роботу зі збірною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *