ОСТАННІ НОВИНИ

Дві вчительки зі Львівщини увійшли до ТОП-50 вчителів країни

Ольга Денисяка

|

Дві вчительки зі Львівщини увійшли до ТОП-50 національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021. До півфіналу потрапили Ольга Владичко та Лілія Телішевська, що викладають у Сокалі та Львові. Про це йдеться на сайті конкурсу, передає Львівський портал.

Ольга Владичко працює у Сокальському ліцеї № 1 імені Олега Романіва. Викладає Захист Вітчизни, Мистецтво та Образотворче мистецтво

У своїй роботі Ольга практикує нестандартні уроки – урок-вернісаж, урок-пізнавально-мистецька гра «Сокальщина», урок на свіжому повітрі, художні пленери, урок-екскурсія рідним містом. Також вчителька викладає нетрадиційні розвивальні техніки малювання: монотипія (відбиток), роздмухування туші, акварель по вологому. Кожна дитина чи батьки можуть знайти послідовність виконання вказаних технік у блозі Ольги. Зокрема у ньому вона ділиться порадами та методами викладання предмету із своїми колег.

Лілія Телішевська викладає українську мову та літературу в середній загальноосвітній школаі No 99 Львова

Уроки Лілії – постійний інтерактив: тут використовують комп’ютерні мережі, соціальні сервіси, створюють веб-квести про Лесю Українку та проєкти про Франка, ходять слідами героїв роману «Перехресні стежки». Не дивно, що її учні — переможці Всеукраїнських олімпіад, обласних етапів різноманітних мовно літературних конкурсів, переможці обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт МАН. Учителька знаходить визнання і серед колег – вона переможиця конкурсу «Учитель Року», Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор», Всеукраїнського конкурсу iChampions та десятків інших.

Як повідомляв Львівський портал, минулого року педагог зі Львова здобув перемогу в одній з номінацій конкурсу. Зокрема, у номінації «Вибір серцем» від телеведучої Наталі Мосейчук переможцем став Олег Швед зі Львова, який 30 років викладав українську мову і літературу в ОХМАТДИТі.

Нагадаємо, Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів. Вона має на меті відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію в 2017 році заснувала ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *