ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд виділить багатодітним сім’ям по 2000 гривень на кожну дитину

Вероніка Рой

|

Кабінет міністрів України виділить малозабезпеченим багатодітним сім’ям по дві тисячі гривень за кожну дитину. Про це 27 липня заявив речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров.

«З ініціативи Володимира Зеленського уряд готує постанову на 1 вересня про виділення допомоги малозабезпеченим багатодітним сімʼям. Зрозуміло, що таким готувати дітей на 1 вересня найскладніше. Тому, щоб полегшити їм підготовку до навчального року, уряд готовий виділити по дві тисячі гривень на дитину», – пояснив він.

За словами речника, на цю допомогу планується виділити близько 300 мільйонів гривень. Вона буде передбачена для 150 тисяч дітей.

«Постанова проходить останні погодження, але вона повинна зʼявитися дуже швидко, щоб гроші були вже в наступному місяці», –додав Никифоров.

Водночас в Офісі президента поінформували, що для реалізації цієї ініціативи акумульовано близько 300 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на підтримку майже 150 тисяч дітей.

«Виплати мають бути проведені вже в серпні – це чіткий орієнтир для уряду», – сказав президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що ця ініціатива не має вичерпуватися лише виплатою допомоги. Для урядовців і всіх представників системи місцевого самоврядування має бути принциповим забезпечення таких умов, щоб кожна родина в Україні могла належним чином підготувати дітей до навчального року.

«Держава забезпечить виплату для кожної дитини з малозабезпечених багатодітних родин, яка її потребує. Але всі посадовці, а особливо на місцевому рівні, мають оцінити, що ще вони можуть зробити для підготовки дітей, поки є час до початку нового навчального року», – додав президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *