ОСТАННІ НОВИНИ

Рукавиці від коронавірусу не вбережуть, – професор Кузьмінов

Андрій Котенський

|

Коронавіруси – респіраторна інфекція, яка, в першу чергу, вражає респіраторний тракт (органи й проходи пов’язані із диханням, – ред.). Інфекція передається від хворої до здорової людини респіраторно. Ймовірність його передачі через дотики до поверхні дуже незначні. Про це Львівському порталу повідомив професор та директор Науково-дослідницького інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Кузьмінов.

За словами Бориса Кузьмінова, минулорічні акценти на використання дезінфікуючих засобів та гумових рукавиць відходять у минуле.

«Вірус безумовно знаходиться у навколишньому середовищі і на різних поверхнях його життєздатність різниться. Наявний приклад цьому дослідження, які були проведені в Інституті вірусологіі Бонського університету в Німеччині, де зняли коронавірус із картону, пластику, металу тощо. Дослідники з’ясували, що після потрапляння коронавірусу на різного роду поверхні, він втрачає свою вірусну активність. Тобто вірус на поверхні є, але він нежиттєздатний. Відтак шанс передачі захворювання через поверхні дуже незначний. Проте у будь-якому випадку руки необхідно мити завше, не зважаючи на наявність чи відсутність вірусної інфекції. На мою думку, усі ці превентивні методи дезінфекції та використання гумових рукавиць – бізнес, на якому заробили шалені гроші», – повідомив Борис Кузьмінов.

Проте професор наголошує, що кожні п’ять хвилин обробляти руки дезінфікуючими засобами теж не можна.

«Шкіра продукує власні захисні компоненти і якщо їх постійно знімати дезінфектором чи навіть надмірно частим миттям рук, то нічого, окрім дерматиту, ми не отримаємо», – повідомив Борис Кузьмінов.

На сьогодні також відомо, що існують довгострокові наслідки коронавірусної інфекції і таких симптомів налічується майже 170. Відтак у тих людей, які перехворіли короновірусною інфекцією можуть виникати ускладнення. Усі вони об’єднані терміном постковідний синдром, що може тривати близько 12 тижнів, а то й довше.

Детальніше про те, які засоби захисту найефективніші у боротьбі з коронавірусом, яку вакцину обрати, коли з’явиться її український аналог, як довго діє набутий імунітет, чому нам варто готуватися до нового підйому захворювання та, зрештою, коли вдасться зупинити пандемію, читайте у інтерв’ю Львівського порталу: «Як обрати найкращу вакцину від коронавірусу або як перегній рятує від COVID»

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *