ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ заблокувала контрабанду «Вови Морди» на 16 млн грн

Андрій Котенський

|

СБУ викрила масштабну схему контрабанди в Україну брендового одягу та косметичних товарів з ЄС. Механізм організував фігурант санкційного списку РНБО Володимир Дідух та його оточення. Лише в одній партії контрабанди зловмисники хотіли перевезти товарів на 16 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі служби безпеки України.

Оперативники СБУ встановили, що контрабандний канал йшов через Галицьку митницю Держмитслужби організований родиною Володимира Дідуха.

«Організатори схеми – представники криміналітету та їхні родичі, що знаходяться під дією санкцій РНБО, а саме – родина Володимира Дідуха. До «схеми» ділки залучили інспектора митного посту «Яворів» Галицької митниці. Він вніс до системи митного оформлення неправдиві відомості щодо товару. А саме: зареєстрував дорогий брендовий одяг та косметику як «настінна плитка», – йдеться у повідомленні СБУ.

У такий спосіб правоохоронці запобігли контрабанді товарів на 16 млн грн.

Наразі інспектору митниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. А саме:

ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала всі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі);

ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовця. У межах кримінального провадження проводяться обшуки за місцем проживання фігурантів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Рада нацбезпеки і оборони України (РНБО) на своєму засіданні запровадила санкції проти топ українських контрабандистів. У список потрапили і двоє львів’ян: ексначальник Рава-Руської митниці та колишній Львівської обласної ради депутат Іван Бокало та Володимир Дідух, відомий як «Вова Морда».

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *