ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прибраний від повалених дерев на 70%: яка ситуація в місті

Юлія Осим

|

Комунальники продовжують очищати Львів від наслідків п’ятничної негоди. Станом на ранок неділі, 27 червня, більшість повалених вітром дерев розкрижовані, також бригади прибирають поламані гілки. Як повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, майже повністю відновленл рух електротранспорту. Про це інформує пресслужба мерії, передає Львівський портал.

У Львові бригади з ліквідації наслідків працюватимуть упродовж неділі, а також у понеділок, 28 червня.

За інформацією міськради, загалом по місту повалено 485 дерев, з яких 397 вже розкрижовано. Серед 81 пошкодженого даху вже відремонтовано за 34 адресами. Також протягом ночі комунальники ліквідували 47 аварій на мережах зовнішнього освітлення. На міських кладовищах виявили 59 повалених дерев, з яких прибрано 23.

«Зараз ще не працює 6 світлофорів, відновлено повністю мережу по електротранспорту, єдине, що обкатку на вул. Личаківській будемо проводити з 14 год. Ще є 127 поривів по «Львівсвітло», бригади будуть сьогодні працювати. Щодо дерев – практично усі дерева розкрижені, залишились одиниці. Вчора ввечері я об`їжджала місто, можу сказати, що 70% дерев і всіх гілок, листя комунальники забрали. Сьогодні з 6 год ранку працювали комунальники у Галицькому районі на вул. Листопадового Чину, там забирали гілки, стовбури дерев, що впали. Зранку працювали водовозки, порохотяги, люди прибирали прибордюрну частину від пилюки. Зранку все мили, прибирали. Щодо дахів – питання ще не повністю вирішене, більша частина дахів перекрита брезентом, поточний ремонт провели на 34 дахах. Вчора працювало 20 бригад. В понеділок роботи будуть продовжені. Сьогодні машинами вивозимо гілки та листя, а великі стовбури дерев будемо забирати в понеділок», – розповіла Ірина Маруняк, передає пресслужба мерії.

У міськраді додали, що до роботи на цвинтарях задіяно 24 людини та 3 одиниці техніки. До роботи по місту щодо прибирання залучено 157 працівників ШРП, 897 працівників ЛКП, 45 одиниць техніки ШРП та 5 одиниць техніки ЛКП.

Нагадаємо, у п’ятницю, 26 червня, Львовом пронісся потужний буревій, гроза та злива. Уночі з п’ятниці на суботу комунальні бригади працювали всю ніч, аби ліквідувати аварії та пошкодження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *