ОСТАННІ НОВИНИ

Збірна України програла австрійцям, але шанси на плей-офф ще є

Вероніка Рой

|

У понеділок, 21 червня, збірна України програла останній матч групового етапу Євро-2020 команді Австрії з рахунком 0:1. Подальша доля українців залежить від результатів в інших групах. Про це інформує Українська асоціація футболу.

Австрійці розпочали поєдинок у більш агресивній манері. Принаймні червоно-білі дуже високо зустрічали суперника, натомість підопічні Шевченка до пресингу не вдавалися. У стартові хвилини команда Франко Фоди зуміла кілька разів створити напругу біля воріт Бущана та виконати низку кутових.

Загрозливим виглядав рейд К. Шлагера лівим флангом нашої оборони, а також удар Забітцера, заблокований Сидорчуком. Синьо-жовті ж намацали слабке місце в захисті суперників на їхньому лівому фланзі, де діяв капітан команди Алаба, який багато уваги приділяв грі попереду. Ярмоленко та Караваєв знаходили простір та вривалися в цю зону, але не вистачало останнього пасу.

Коли вже здавалося, що українці стримали стартовий тиск, Австрія відкрила рахунок. Черговий кутовий у виконанні Алаби завершився ударом упритул Баумгартнера, який випередив Забарного. 0:1. Після пропущеного м’яча синьо-жовтим вдалося на деякий час перевести гру ближче до воріт суперника. На 29-й хвилині Шапаренко обіграв захисника та небезпечно пробив низом, Бахманн відбив м’яч, а Ярмоленко не встиг на добивання. Утім, австрійці продовжували діяти гостріше. До перерви Бущан врятував свої ворота після удару Лайнера, також дві можливості відзначитися змарнував Арнаутович.

У другій 45-хвилинці на поле вийшов Циганков, і збірна України почала частіше наближатися до воріт опонента. Попри це, австрійці продовжували тримати в напрузі Бущана, турбуючи його ударами з далекої відстані. Згодом Андрій Шевченко кинув у бій ще одного свіжого гравця атаки, Марлоса, і синьо-жовті заволоділи територіальною перевагою. Щоправда, зі створенням гольових моментів було складно.

Останнім джокером Шевченка став Бєсєдін, який утворив попереду дует форвардів із Яремчуком, але часу щось змінити українцям не вистачило. На 88-й хвилині Яремчук не влучив у ворота, пробиваючи з гострого кута.

Таким чином національна збірна України завершила виступи у груповому турнірі чемпіонату Європи. Після поразки від Нідерландів (2:3) та перемоги над Північною Македонією (2:1) 21 червня підопічні Андрія Шевченка в Бухаресті програли команді Австрії.

Тепер турнірна доля збірної України залежатиме від результатів матчів третього туру в інших групах, адже чотири кращі команди, які фінішували третіми, також виходять до 1/8 фіналу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: УАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *