ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові промаркують всі російські товари. Деталі

Наталя Дуляба

|

У магазинах, супермаркетах та навіть кіосках Львова промаркують всі товари, які вироблені або завезені з території країни-агресора. Відповідну ухвалу 17 червня прийняла сесія Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Спеціальне маркування російських товарів мають здійснити всі заклади торгівлі на території Львівської міської територіальної громади.

Спеціальному позначенню підлягають товари, які вироблені, розфасовані, зібрані, вирощені на території Російської Федерації, або товар, виробником якого є громадянин Російської Федерації чи юридична особа, зареєстрована у Російській Федерації.

Цінники на всю таку продукцію слід промаркувати вивіскою «Товари з Російської Федерації – країни-агресора» та зображенням російського прапора. При цьому цю категорію товарів слід розмістити на окремих полицях.

Також закладам торгівлі рекомендують встановити інформаційні стенди, що відразу вкажуть покупцеві на продукцію з країни-агресора.

Зазначимо, що ще у 2014 році Львівська міська рада прийняла ухвалу, яка передбачала маркування російських товарів. Згодом відповідне рішення прийняла й обласна влада. Втім заклади торгівлі не відразу почали виконувати цю вимогу, адже жодного покарання передбачено не було.

Нагадаємо, офіційно ввезення російських товарів в Україну заборонили у 2016 році. Втім згодом, аби обійти заборони, продукцію з країни-агресора стали завозити, прикриваючись кодами інших країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *