ОСТАННІ НОВИНИ

Львів бере у свою власність Будинок культури «ЛОРТА»

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради дала згоду на передачу з державної власності у комунальну Будинок заводу «ЛОРТА» на вул. Ряшівській, 2. «За» на засіданні 17 червня проголосували 52 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

Прийнятою ухвалою мерія дала згоду на прийняття у комунальну власність Будинку культури «ЛОРТА» і таким чином запустила початок усіх юридичних процедур.

Йдеться про будівлю площею 5787,9 на вул. Ряшівській, 2, яка дотепер належала держзаводу «ЛОРТА», підпорядкованому «Укроборонпрому». В ухвалі передбачено, що в подальшому продавати цей об’єкт заборонено.

По завершенню всіх процедур у Будинку культури «ЛОРТА» збираються створити освітній молодіжно-дитячий центр. Скільки коштів у це потрібно буде вкласти, наразі ще не відомо.

Зазначимо, що ще у 2016 році львів’яни реєстрували петицію до мерії з проханням взяти цей Будинок культури у комунальну власність та відреставрувати, оскільки він є у занедбаному стані Влітку минулого року кілька сотень мешканців зібрали підписи для збереження об’єкта, який довгий час був громадським центром, для потреб Львова.

Навесні цього року у Львівській міськраді вирішили розробити проєкт рексонструкції Будинку культури «ЛОРТА», однак для подальших дій необхідна була передача його із державної у комунальну власність.

Додамо, що Палац культури і техніки заводу «ЛОРТА» створили у 1982 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *