ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині побільшало вакансій: кого шукають роботодавці?

Ольга Денисяка

|

Станом на початок червня на Львівщині налічується понад чотири тисячі пропозицій працевлаштування, тоді як весною в області роботодавці пропонували близько трьох тисяч вакансій. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі зайнятості.

Згідно із заявками підприємств, установ та організацій на початку червня в області налічувалося 4392 пропозиції працевлаштування, у тому числі 2769 або 64% – для робітників, 1236 – для службовців (27%), 387 – для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки (9%).

ТОП-10 вакансій очолили водії автотранспортних засобів, разом з ними найпростіше працевлаштуватися швачкам, двірникам, поліцейським, монтерам кабельного виробництва та ін.

Директор Львівського центру зайнятості Василь Барилюк заяивив, що станом на 1 червня роботу шукали 24,3 тис. безробітних. За одну вакансію конкурує 6 безробітних, тоді як на початку січня цього року було 9.

До ТОП-10 професій безробітних увійшли продавці продовольчих і непродовольчих товарів, оператори котельні, продавці-консультанти, бухгалтери, водії автотранспортних засобів, спеціалісти державної служби, прибиральники службових приміщень, кухарі, директори (начальники, керівники підприємства) та менеджери зі збуту.

Нагадаємо, загалом за весь 2020 рік рівень безробіття на Львівщині зріс аж на 75%. Пік припав на квітень, тобто фактично на початок коронавірусного карантину. Детальніше про ситуацію у 2020-му на ринку праці в області читайте за цим посиланням.

Додамо, що мешканці Львівщини назвали безробіття проблемою, яка їх турбує найбільше.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *