ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина отримала понад 10 тисяч доз вакцини Pfizer

Вероніка Рой

|

У вівторок, 15 червня, на Львівщину прибула чергова партія вакцини Pfizer. Цього разу область отримала 10 530 доз препарату. Про це інформує Львівський обласний центр громадського здоров’я.

Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, яка розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Вакцину внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ.

«В область надійшла чергова партія вакцин проти коронавірусної інфекції. Цими дозами планують вакцинувати працівників органів місцевого самоврядування, судових структур, освіти та осіб з першого і другого етапів вакцинації, в першу чергу, медиків. Процес вакцинації триває, але лише спільними зусиллями ми отримаємо хороший результат», – повідомив Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області.

Додамо, від початку кампанії на Львівщині зроблено 111965 щеплень, з них 13182 вакциною Pfizer.

Зазначимо, covid-щеплення на Львівщині роблять трьома зареєстрованими та дозволеними в Україні вакцинами: американською Pfizer, китайською CoronaVac, індійською Covishield (Oxford-Astra Zeneca) та Astra Zeneca-SKBio (Південна Корея). Останні дві є ідентичні за складом і технологією виготовлення, тому є взаємозамінними.

У Львівській ОДА кажуть, що у жодної людини не виявили важких побічних реакцій після вакцинації. Загалом проти коронавірусу на Львівщині збираються провакцинувати половину населення, а це – 1,5 мільйона людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *