У курятині, яку до Львова привезли з Польщі, виявили сальмонелу. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.
Про небезпечне для здоров’я м’ясо птиці фахівці Держпродспоживслужби дізналися через Європейську систему швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (RASFF).
Виробник Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna переробив її на м’ясо механічного обвалювання. Курятину надіслали в ТОВ «Фішзахід», що на вулиці Городоцькій, 355г у Львові.
Відповідно до законодавства, підприємства зобов’язані вилучати та/або відкликати з обігу харчові продукти, якщо вони можуть нести шкоду здоров’ю людини.
Сальмонельоз – це гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Його збудником є бактерія Salmonella. Інфікування відбувається через продукти харчування, першочергово через м’ясні, молочні та рибні продукти.
Львівський портал писав про те, що треба знати про сальмонелу, і як вберегтися від зараження нею. Детальніше про це читайте тут.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.
Ольга Денисяка