ОСТАННІ НОВИНИ

Карантин в Україні можуть послабити влітку

Вероніка Рой

|

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко припускає можливість послаблення карантину влітку у разі стабілізації ситуації з COVID-19. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.

Відповідаючи на запитання пр можливе послаблення карантинних обмежень, Віктор Ляшко зазначив: «Так, на літній період».

Він зазначає. що в Україні вже є карантинна, пандемічна втома.

«Вже є карантинна втома, пандемічна втома. Тому коли у нас стабілізація епідситуації, можна трохи-трохи відкрити, зробити певні послаблення», – повідомив очільник МОЗ.

Віктор Ляшко уточнив, що люди зараз й надалі хворіють, проте поки немає спалаху.

«Немає такого спалаху… тому ми говоримо про золоту середину – між спроможністю медичної системи лікувати та «економічними речами», – додає міністр.

Нагадаємо, наразі в Україні діє адаптивний карантин. Він передбачає чотири рівні епідемічної небезпеки – зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Усі вони мають чіткі карантинні обмеження. У квітні уряд продовжив дію адаптивного карантину в країні до 30 червня.

Львівщина більше місяця перебуває у «жовтій» зоні карантину.

Додамо, раніше в Мінкульті заявляли, що в Україні планують пом’якшити карантин. Йдеться про скасування часових обмежень для закладів харчування, а також дозвіл на в’їзд іноземців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *