ОСТАННІ НОВИНИ

ТРЦ у центрі Львова «мінували» з Росії

Наталя Дуляба

|

У середу, 26 травня, анонім «замінував» ТРЦ Forum Lviv в центрі міста. Виявилось, що псевдозамінування організували з території Росії. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті цивільного захисту населення ЛОДА.

Орієнтовно о 13:13 год. на електронну пошту ТРЦ Forum Lviv надійшло повідомлення про закладення вибухівки. З будівлі відразу евакуювали 2861 людину.

На місці працювали вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативна група та працівники інших спецслужб. Після обстеження приміщень ТРЦ і прилеглої території жодних вибухонебезпечних предметів так і не було виявлено.

Згодом правоохоронці з’ясували, що повідомлення про фейкове замінування надіслали з пошти РФ і сам текст був написаний російською.

Нагадаємо, нещодавно в Україні посилили відповідальність за фейкові замінування. Якщо раніше за такий вчинок законодавство передбачало від 2 до 6 років ув’язнення, то тепер – від 4 до 8.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *