ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за псевдозамінування

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про мінування. Про це повідомили в Офісі президента України, передає Львівський портал.

Закон вносить зміни до статті 259 Кримінального кодексу і передбачає суворіший термін ув’язнення для осіб, які роблять брехливі повідомлення про мінування будівель.

Раніше за такий проступок, якщо він вчинений вперше і без тяжких наслідків, передбачалося від 2 до 6 років ув’язнення, тепер – від 4 до 8.

Таке покарання можна отримати, якщо метою брехливого повідомлення були критично важливі об’єкти інфраструктури, об’єкти чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, заклади охорони здоров’я або освіти.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

«Цей документ має на меті суттєво зменшити кількість завідомо неправдивих повідомлень про мінування об’єктів і забезпечити економію матеріальних та інших ресурсів органів державної влади, залучених для перевірки неправдивої інформації», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2019 році Нацполіція порушила майже 2 тисячі кримінальних справ щодо цього, що вдвічі більше, ніж у 2018 році. А за перші три місяці 2020 року (січень-березень) правоохоронці розпочали 213 кримінальних справ щодо псевдомінувань.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні хочуть посилити відповідальність за фейкові замінування і конфісковувати ще й майно у зловмисників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *