ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну прибула перша партія Pfizer, куплена за державні кошти

Юлія Осим

|

Вранці 26 травня в Україну прибула перша партія вакцини виробництва Pfizer-BioNTech, закуплена за кошти держбюджету. Препарат доставлено літаком у міжнародний аеропорт «Київ». Про це повідомляє Укрінформ.

Перші 117 тисяч доз препарату тепер мають пройти розмитнення, після чого їх відправлять на склад, а вже звідти розвезуть регіонами України.

Вакциною з нової партії щепитимуть педагогів, медиків, військовослужбовців, співробітників СБУ та представників іноземних дипломатичних установ.

Зазначимо, що закупівлю вакцини Pfizer за дорученням уряду України здійснила міжнародна закупівельна агенція Crown Agents.

Раніше Україна вже отримала дві партії вакцини Pfizer, але в межах глобальної ініціативи COVAX. Власне, за цим механізмом країни безкоштовно отримують вакцини від різних виробників.

Зазначимо, що раніше в рамках COVAX Україна отримала 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience (Південна Корея).

Додамо, що Україна домовилася з компанією Pfizer про поставку 20 млн доз вакцини від коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *