ОСТАННІ НОВИНИ

Україна тимчасово забороняє імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Юлія Осим

|

Національна комісія з регулювання сфери енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) обмежить імпорт електроенергії з Росії та Білорусі до 1 жовтня 2021 року. Відповідний проєкт постанови регулятор ухвалив на засіданні 26 травня.

«Ми маємо спільно моніторити стан підготовки до осінньо-зимового періоду, стан накопичення вугілля, і, як бачимо, приклад цієї зими – імпорт був необхідний. Цілком ймовірно, що ми продовжимо обмеження перетину і після 1 жовтня, але на сьогодні ми готові це зробити до 1 жовтня», – заявив голова комісії Валерій Тарасюк.

Відповідна постанова ініційована Міненергетики. Документ передбачає тимчасове обмеження доступної пропускної спроможності, відтак, анулювання річних аукціонів, на яких було розподілено пропускну спроможність у 2021 році у частині міждержавних перетинів України з Росією та Білоруссю. Також передбачається запровадження механізмів контролю за накопиченням вугілля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *