ОСТАННІ НОВИНИ

На «Арені Львів» хочуть відкрити центр вакцинації населення від Covid

Вероніка Рой

|

На стадіоні «Арена Львів» планують відкрити центр вакцинації населення від коронавірусної інфекції. Там щеплення зможуть одержати мешканці, які зареєструвалися через додаток «Дія». Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Нині відбулася робоча онлайн нарада з міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка стосовно створення у Львові центру вакцинації населення. Планується, що такі центри створять і в області.

За словами Максима Козицького, відкриття центрів вакцинації дасть можливість проводити щеплення від COVID-19 для якомога більшої кількості дорослого населення (першочергово – зареєстрованих осіб через додаток “Дія”) та надасть своєчасний доступ до вакцин.

«Маємо вирішити кілька важливих питань. Перш за все, варто обрати тип центру вакцинації, щоб знати, скількох людей за день він забезпечить вакциною. Наразі йшлося про те, щоб створити такий центр на стадіоні «Арена Львів». Цей об’єкт найбільше відповідає рекомендаціям Міністерства для облаштування центрів. Зараз необхідно врегулювати ряд організаційних питань, у першу чергу це стосується кадрового забезпечення роботи центру. Адже до процесу вакцинації залучатимуть не лише медиків, а й волонтерів та студентів медичних закладів», – зазначає голова ЛОДА.

Він стверджує, що проблемним питанням залишається розташування стадіону, об’єкт є поза містом, у зв’язку з цим доїзд може бути ускладнений.

«Саме тому розглядатимемо альтернативні варіанти розміщення центрів вакцинації, щоб наблизити їх до Львова та забезпечити безперешкодний доїзд населення з околиць міста чи області», – додає Максим Козицький.

Також у ЛОДА мають вирішити питання матеріального забезпечення центрів холодильним обладнанням, комп’ютерною технікою, стабільним сполученням з електронними мережами, охороною під час та після роботи.

За підсумками наради, доручено профільному департаменту напрацювати у стислий термін механізм створення таких центрів в області відповідно до рекомендацій МОЗ.

Нагадаємо, загалом щеплення проти Covid-19 отримали вже більше 74 тисячі мешканців Львівщини. Їх безкоштовно роблять спеціально підготовлені мобільні бригади.

На території Львівщини працюють майже дві сотні пунктів щеплення. Із детальним переліком адрес та інструкцією, як записатись на вакцинацію, можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *