Львівські випускники все частіше обирають гуманітарні спеціальності, – Олег Паска

Вероніка Рой

|

На Львівщині випускники все частіше обирають гуманітарні спеціальності, натомість менше вступають на технічні. Про це 17 травня під час брифінгу повідомив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, передає Львівський портал.

«Діти почали обирати гуманітарні спеціальності. Це означає, що у нас є серйозний зсув у напрямку гуманітаризації суспільства. Завжди має бути баланс. Він не забезпечить країні розвитку різних технічних спеціальностей. Бо ми розуміємо, що нові технології пов’язані із точними науками. Але точно про це ми зможемо говорити після вступної кампанії», – пояснює Олег Паска.

У Львівському центрі оцінювання якості освіти зауважили, що цьогоріч на тестування з хімії, яке відбудеться вже 21 травня, зареєструвалися 848 учні. Хоча у попередні роки число учасників складало близько трьох тисяч.

«А хімія – це фармацевтика, технології та інше. Це означає, що через 5-7 років підприємства, наприклад тої ж хімічної галузі, не матимуть, ким поповнити брак кадрів. Нам зараз потрібно приділяти велику увагу політиці профорієнтації учнів», – пояснює керівник департаменту освіти і науки.

Зауважимо, торік у лідерах спеціальностей за кількістю поданих заяв були: прав, менеджмент та філологія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *