ОСТАННІ НОВИНИ

Як і де створюють пам’ятник сину Моцарта, який встановлять у Львові

Ольга Денисяка

|

Відома диригентка Оксана Линів показала фото пам’ятника на честь композитора Франца Ксавера Моцарта, який буде встановлений у Львові. Відповідні фото вона опублікувала у Facebook, передає Львівський портал.

«Сьогодні ми з командою колег з Stiftung Mozarteum Salzburg Габрієле Рамзауер – директорки Моцартівських музеїв, Франціски Візані, художньої керівниці Саксонського Моцартівського фестивалю (Німеччина) мали можливість відвідати ательє скульптора Себастьяна Швайкерта», – зазначила Оксана Линів.

Диригентка зауважила, що пам’ятник створює скульптор Себастьян Швайкерт. Його ательє розташоване у передмісті Зальцбурга. Саме тут митець творить скульптуру, яка згодом буде встановлена у Львові.

«Ми більше ніж впевнені, що ця скульптура буде викликати у кожного власні емоції, але вже навіть зараз, ще в незавершеному стані, в процесі роботи, вона при спогляданні спонукає задуматися над неймовірною силою впливу музики Моцарта на світову культуру», – додала вона.

Нагадаємо, до 230-річчя з народження композитора Франца Ксавера Моцарта на площі Маланюка, що в центрі Львова, встановлять пам’ятник на його честь.

Запланована дата відкриття пам’ятника на 26 серпня 2021 року – до відкриття фестивалю LvivMozArt 2021.

Довідка

Франц-Ксавер-Вольфґанґ Моцарт – молодший син композитора Вольфганга Амадея Моцарта, піаніст, диригент, композитор і педагог.

Більша частина його життя пов’язана із Галичиною та Львовом, де він зумів пройти шлях від приватного вчителя музики до найбільш помітної постаті у культурному житті краю.

Франц Ксавер прожив на українських теренах близько тридцяти років. Він був прекрасним концертуючим піаністом, талановитим педагогом і композитором. Його творчому перу належить понад 30 опусів: низка фортепіанних, вокальних,  ансамблевих та симфонічних композицій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Оксана Линів, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *