ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок хлопцю, що облив фарбою пам’ятник Бандері у Львові

Вероніка Рой

|

Галицький районний суд Львова виніс вирок хлопцеві, який за винагороду облив фарбою пам’ятник Степану Бандері у Львові. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 29 квітня.

Зазначимо, 5 лютого пам’ятник провідникові Організації Українських Націоналістів червоною фарбою облили двоє мешканців Хмельницької області, студенти одного із львівських вишів. Вони були виконавцями акту вандалізму над пам’ятником Бандері у Львові. Згодом стало відомо, що хлопці спаплюжили пам’ятник за гроші.

Особа, в якої виник умисел осквернення пам’ятника, залучила хлопця, запропонувавши йому 2000 гривень за облиття пам’ятника із залученням інших співвиконавців. Чоловік звернувся до обвинуваченого, передавши 1000 гривень, з яких хлопець купив фарбу в магазині. Відтак юнак за попередньою змовою із ще одною особою облили пам’ятник фарбою. Через ці дії Галицький райадміністрації завдано майнову шкоду на 7100 гривень.

Обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості.

Суд призначив 4 роки позбавлення волі, але звільнив чоловіка від відбуття тюремного покарання з іспитовим строком 2 роки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *