ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила шахраїв, які продавали підробку на вакцину Pfizer

Вероніка Рой

|

Служба безпеки України викрила міжнародне злочинне угруповання, яке продавало підроблену вакцину від коронавірусу. Вартість однієї фейкової «вакцини» становила 250 доларів. Про це інформує пресслужба СБУ.

Зловмисники широко рекламували свої послуги і стверджували, що можуть поставляти вакцину від американської компанії «Pfizer». Насправді, вони займалися шахрайством і не мали жодного стосунку до оригінальної продукції.

«Співробітники спецслужби встановили, що до складу угруповання входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне. Скориставшись інформаційним приводом, що американська компанія «Pfizer» офіційно почала поставки в Україну, шахраї вирішили на цьому заробити», – йдеться у повідомленні.

У мережі Інтернет зловмисники розмістили рекламу щодо функціонування підприємств, зареєстрованих на території України, які начебто мають можливість поставляти вакцину від «Pfizer».

Щоб переконати клієнтів у наявності вакцини, члени злочинної групи надавали потенційним покупцям підроблені гарантійні листи від українських банків. Серед іншого, там були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, які відкриті на громадян України. Вартість однієї фейкової «вакцини» становила $250.

«Зловмисники працювали, у першу чергу, на клієнтів з РФ та Індії – саме туди була таргетована їхня рекламна кампанія. Задокументовано факти отримання передплат від «клієнтів» на тисячі доларів США», – кажуть в СБУ.

Викрили зловмисників та перекрили канал незаконного продажу фейкової вакцини СБУ у співпраці з МОЗ України.

У Службі безпеки України наголошують, що відповідно до політики американської компанії «Пфайзер Продактс Інк» приставки вакцини проти COVID-19 здійснюється виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи «Pfizer» та державою. Поставки вакцини здійснюється відповідно до переважних каналів поставки і конкретно до визначених державою місць вакцинації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *