ОСТАННІ НОВИНИ

Спалах Covid в Індії: Україна готова допомогти країні з киснем

Вероніка Рой

|

Уряд України опрацьовує питання надання Індії медичного кисню в межах боротьби з пандемією коронавірусу. Ситуація з коронавірусом там залишається критичною, а країна б’є власні рекорди за кількості нових випадків. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в етері програми «Право на владу», передає Громадське.

Шмигаль зазначив, що уряд уже запропонував підтримку Індії і там попросили саме кисень.

«Так, як і всі країни, ми звернулися до Індії та спитали, яка допомога від України може бути їм надана. Вони відмовилися від усього, крім кисню, тому Україна готова надати для Індії кисень. Зараз технічно відпрацьовуються ці питання, і ми будемо в колі держав, які Індію підтримують», – повідомив глава уряду.

Зауважимо, Індія наразі сильно петрає від чергової хвилі коронавірусу. На тлі сплеску COVID-19 індійські ЗМІ повідомляють про нестачу місць у лікарнях і медичних засобів для догляду за хворими. Інші країни обмежують сполучення з Індією, щоб запобігти поширенню коронавірусу в себе. В Індії постійно встановлюють рекорди кількості нових випадків.

Так, за даними Worldometers, 6 травня в Індії виявили 414 433 нових зараження. Це більше, ніж рекорд днем раніше – 412 618 хворих. Також це майже половині з усіх випадків, які за добу зафіксували у всьому світі (846 453).

В Індії уже виявили понад 21 мільйон випадків коронавірусу. Померли від ускладнень від початку пандемії більше як 234 тисяч людей.

Зазначимо, через нестачу вакцин Індія ще наприкінці березня тимчасово обмежила експорт препарату AstraZeneca. Крім того, влада країни дозволила використання російської вакцини «Спутник V».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *