ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові святкуватимуть День міста

Вероніка Рой

|

У четвер, 6 травня, Львів відзначатиме 765-ту річницю з дня заснування міста. До дня народження міста проведуть оновлену урочисту церемонію, яка поверне львів’ян у 1300 рік – золотий вік середньовічної держави, столицею якої на той час був Львів. Про це повідомила директорка департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

Цьогоріч до Дня міста у Львові не проводитимуть жодних масових заходів. Втім у місті відбудеться урочиста церемонія, яка, за словами Наталії Бунди, буде особливою. Адже львів’яни зможуть поринути у 1300 рік – золотий вік середньовічної держави, столицею якої на той час був Львів.

Захід відбудеться о 13.00 год. біля головного входу до міської Ратуші. Мешканців та всіх тих, хто долучиться до урочистої церемонії, просять дотримуватись карантинних обмежень: одягати маски та зберігати дистанцію.

«Ми впроваджуємо нову традицію, яка свідчитиме про наші коріння державотворення. Ми звернемо увагу львів’ян на далекий 1300 рік, коли наша держава, Королівство Русі, була сильною, міцною, а місто Лева – столицею цієї держави. Цим церемоніалом ми хочемо звернути увагу львів’ян на витоки нашої державності та від завтра впровадити в нашому місті почесну варту, яка є в багатьох європейських країнах. 1300 рік – це золотий вік середньовічної держави, столицею якої на той час був Львів. Королівству Русі на той момент був 101 рік, і ще був живий король Лев Данилович, а сам Львів був столицею величезного Королівства Русі», – цитує директорку департаменту розвитку пресслужба ЛМР.

Ціль церемонії – показати Львів, як столицю давнього королівства із 700-літньою історією від середньовічної української державності. У церемонії візьмуть участь історичні реконструктори «Ордену Паладинів» та стилізовані король і королева.

«Зважаючи на наш досвід та усвідомлення того, що Львів був столицею колишньої дуже могутньої держави Королівство Русі, ми вирішили трансформувати урочистий церемоніал з театралізованого, стилізованого дійства, під суттєве, конкретне та традиційне для нашого міста в ті часи. Ми реконструюємо події 1300 року – період максимального розквіту нашої середньовічної держави. Сподіваємось, що така концепція стане традиційною для нашого міста, як це є в багатьох країнах Європи», – сказав керівник військово-історичного клубу «Орден Паладинів» Віталій Федорінін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *