ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила схему розкрадання 20 тисяч гектарів держземель

Наталя Дуляба

|

В Україні викрили масштабні схеми розкрадання 20 тисяч гектарів держземель, яку організували топ-посадовці Держгеокадастру. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

Силовики виявили низку корупційних механізмів, за допомогою яких провідні посадовці Держгеокадастру зуміли віддати у приватні руки 20 тисяч гектарів землі.

Схема №1 пов’язана з оборудками у системі документообігу Держгеокадастру. Топ-посадовці фальсифікували інформацію, яка обробляється в автоматизованій системі управління документами «ДокПроф 3». Через це регіональні управління Держгеокадастру не могли розпоряджатися земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Також зловмисники змінювали цільове призначення землі, передавали її у власність інших осіб без жодних процедур, просто змінюючи документи в системі.

Схема №2 була створена для роботи з «елітними» земельними ділянками виключно у Запорізькій та Донецькій областях.

За версією слідства, фігуранти справи оформляли вільні ділянки землі на підставних осіб, частина з яких навіть не знала про оборудку. При цьому значно перевищувалися обсяги дозволених квот, коли в одні руки передавалося понад 2 тисячі гектарів землі.

Попередньо відомо, що за цією схемою у власність підставних осіб переоформили земельні ділянки загальною площею понад 20 тисяч гектарів.

Правоохоронці вже провели більше сорока обшуків у шістьох обласних підрозділах Держгеокадастру, офісах учасників оборудки та за місцями їхнього проживання. Наразі триває розслідування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *