ОСТАННІ НОВИНИ

Повторно заразитися коронавірусом можна через півтора місяця

Ольга Денисяка

|

У середньому повторне зараження коронавірусом фіксується за 3-4 місяці після перенесеного захворювання, проте є випадки зараження і через півтора місяця. Про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина, передає Укрінформ.

«Ми запитали в епідеміологів, який період між першим та другим захворюванням. Відповіді були в основному, що цей період був 3-4 місяці, до 5. Але були одиничні відповіді, що це було півтора місяця», – сказав Роман Родина.

Він повідомив, що ЦГЗ розробив проєкт наказу про епідеміологічний нагляд за COVID-19. У проєкті документа, який уже направлений до Міністерства охорони здоров’я, установа прописала визначення повторного випадку зараження, що дасть змогу налагодити отримання інформації про такі випадки.

Роман Родина зазначив, що ЦГЗ має інформацію про понад 1,2 тис. повторних випадків COVID-19.

Як повідомляв Львівський портал, у січні цього року було відомо про 53 мешканців Львівщини, що вдруге перехворіли на коронавірус. Втім ця цифра може бути й більшою, оскільки в області не ведуть точної статистики повторних заражень Covid-19.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *