ОСТАННІ НОВИНИ

Директор Золочівського лісгоспу погорів на хабарі

Вероніка Рой

|

Правоохоронці затримали на хабарі Золочівського дочірнього підприємства «Галсільліс» Ігоря Белінського. Чоловік вимагав 46 000 грн від підприємця. Посадовцю вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У пресслужбі прокуратури Львівщини повідомили, що службовець розробив злочинну «схему» вимагання та одержання коштів за відпуск необлікованої деревини. Він вимагав від підприємця хабар за сприяння у безперешкодному відпуску близько 30 кубометрів лісопродукції.

Водночас, за даними СБУ Львівщини, посадовець також проводив рубки за межами офіційно виділених ділянок. Правоохоронці зафіксували реалізацію зловмисником ділової деревини. Збут продукції відбувався без відображення у реєстраційних формах лісгоспу.

Ігоря Белінського затримано після отримання 46 100 грн хабара, який зрештою вилучили.

В управлінні майном спільної власності Львівської обласної ради уточнили, що правоохоронці провели обшуки у приміщенні Золочівського дочірнього підприємства «Галсільліс». Під час них було вилучено документацію, чекові принтери, мобільні телефони, лісорубні квитки, комп’ютерну техніку, бирки обліку деревини та інше. Також під час особистого обшуку у керівника підприємства правоохоронці вилучили заздалегідь ідентифіковані та помічені гроші.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

17 квітня Галицький районний суд Львова обрав Ігорю Белінському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів з правом внесення застави у розмірі 20 прожиткових мінімумів.

Зазначимо, підприємство «Галсільліс», що є комунальним підприємством Львівської облради, планують реорганізувати. В облраді пропонують зменшити кількість дочірніх підприємств вдвічі – 18 до 9.

Золочівський лісгосп планують об’єднати із Бродівським. Працівники підприємств виступили проти й навіть виходили на акцію протесту під Львівську облраду.

Нагадаємо, на початку 2020 року в «Галсільлісі» було гучне затримання на хабарі. Тоді «погорів» гендиректор підприємства Володимир Мельник та його помічник.

За версією слідства, посадовець щомісяця вимагав від керівників лісгоспів по 30-40 тисяч грн за те, аби вони могли нелегально продавати деревину. Таким чином гендиректор «Галсільлісу» мав закрити очі на подібні оборудки.

Згодом стало відомо, що до схеми з відкатами причетний ще й директор Яворівського лісгоспу Роман Сухович. Обох чиновників взяли під варту, втім із можливістю внесення застави. Сдідство у цій справі триває дотепер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *