ОСТАННІ НОВИНИ

У двох областях виявили «південноафриканський» штам коронавірусу, – Степанов

Вероніка Рой

|

У двох областях України лабораторно підтвердили «південноафриканський» штам коронавірусу. При цьому «британський» штам виявили в усіх областях. Про це очільник МОЗ Максим Степанов ефірі телеканалу «Україна 24» у четвер, 1 квітня.

«Британський штам, який є на сьогодні в Україні, він наразі поширений на всій території України. Він  зафіксований у всіх областях він. Більше того, у нас у двох областях зафіксовано і південноафриканський штам», – сказав Степанов в у четвер.

Очільник МОЗ не уточнив, у яких саме областях виявили «південноафриканський» штам коронавірусу.

Степанов додав, що до 70% перехворілих на COVID-19 українців вимагають від трьох до шести місяців додаткової реабілітації. Причинами складного «постковідного синдрому» є мутованим «британський» штам коронавірусу і зневажливе ставлення деяких громадян до карантинних обмежень.

Нагадаємо, британський штам коронавірусу на Львівщині виявили у березні. Цей штам є більш агресивним і крім органів дихання, вражає печінку, нирки та центральну нервову систему. Детальніше про те, чому цей вид Covid-19 є більш небезпечним, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *