ОСТАННІ НОВИНИ

Біля колишнього «Алмазінструменту» збудують торгівельну алею

Наталя Дуляба

|

На Підзамчі біля колишнього заводу «Алмазінструмент», який зараз активно забудовують, з’явиться алея з торгівельними закладами, а вздовж неї облаштують громадський простір. Відповідне рішення у п’ятницю, 2 квітня, прийняв виконком Львівської міськради, передає Львівський портал.

Так, ПрАТ «Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту» отримав містобудівні умови та обмеження на реконструкцію двох будівель на вул. Волинській, 9 із пристосуванням під заклади громадського обслуговування.

Йдеться про дві занедбані заводські будівлі, які хочуть відновити під комерційні цілі. Вони розташовані відразу поруч із масштабним комплексом, який будують на місці колишнього «Алмазінструменту».

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, після реконструкції вздовж вул. Волинської з’явиться ціла торгівельна алея, поруч із якою відразу облаштують ще й громадський простір.

«Йдеться про квартал, який сьогодні активно трансформується. У процесі проєктування виникла ідея створення такого бульвару, алеї, громадського простору і в цьому контексті задіяти нежитлові двоповерхові будівлі, щоб зробити такі торгівельні ряди з громадською функцією», – відзначив Антон Коломєйцев.

Реконструкцію проводитимуть у межах історичного ареалу Львова. Своїм рішенням виконком встановив, що висота будівель після відновлення не повинна перевищувати 9,6 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПрАТ «Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту» існує з 1995 року. Його кінцевим бенефіціарним контролером є ПП «Львівінтерсервіс». Засновницею останнього є уродженка Перемишлян Валерія Кулеба. Вона є співвласницею низки компаній, що займаються будівництвом та наданням в оренду нерухомості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *