ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ очікує, що кількість хворих на COVID буде рости ще тиждень-два

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я очікує ще підвищення рівня захворюваності на коронавірус та госпіталізації протягом найближчого тижня чи двох. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов на засіданні уряду 31 березня, передає УП.

«Ситуація залишається достатньо напруженою, ми прогнозуємо ще зростання кількості хворих і як наслідок кількості госпіталізацій протягом щонайменше найближчого тижня-двох», – зазначив Степанов.

Очільник МОЗ нагадав, що наразі на території України діє адаптивний карантин. МОЗ вважає цю стратегію найкращою. Міністр вказав, що за показником смертності Україну випереджають 34 країн Європи.

Степанов зауважив, що наразі 11 регіонів перебувають на червоному рівні епідеміологічної небезпеки, з яких у трьох західних (Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька область) спостерігається тенденція до стабілізації.

Він додав, що для того, аби перемогти ковід, дуже важливо дотримуватися всіх карантинних заходів, введених урядом.

Коронавірус на Львівщині підхопили вже 103 670 людей. За минулу добу виявили 833 нових хворих.

Зазначимо, у Львові та області стрімко зростає захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест є позитивним. Щодня у лікарні Львівщині госпіталізовують близько 300 осіб, а у Львові – 100.

Через спалах Covid-19 Львів пішов на карантин із 19 березня. Він триватиме до 12 квітня. Нещодавно міська комісія ТЕБ і НС ще більше посилила карантин, ввівши обмеження у роботу громадського транспорту, дитячих садочків, а за порушення у Львові закрили низку закладів.

Додамо, на Львівщині стабілізацію ситуації з коронавірусної інфекції очікують через 7-10 днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *