ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вимагають збільшити кількість велодоріжок

Вероніка Рой

|

Велосипедисти вимагають від міськради Львови розбудови велосипедної інфраструктури у місті. Про це у п’ятницю, 26 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради повідомив керівник Львівської асоціації велосипедистів Дмитра Гурина, передає Львівський портал.

Він зауважив, що у пандемію коронавірусу альтернативою громадському транспорту може стати саме велосипед. Тож закликав місцеву владу збільшити кількість велодоріжок. Також Дмитро Гурин нагадав, що під час місцевих виборів у Львові більшість кандидатів підтримали сталу мобільність та обіцяли розвиток велоінфраструктури.

«Зараз ми маємо проблемну ситуацію з коронавірусом. Як ми можемо спостерігати, громадський транспорт є переповнений. Тому найкраща альтернатива громадському транспорту – автомобіль, велосипед чи електросамокат. Але так як місто не може всіх пересадити на автомобілі, то вирішенням може бути побудова більшої кількості велодоріжок. Я хотів би нагадати, що більшість депутатів міськради під час виборів підтримали сталу мобільність та обіцяли розвиток велоінфраструктури», – зазначив Дмитро Гурин.

Своєю чергою міський голова Львова дав доручення заступнику директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрію Білому підготувати бачення велоінфраструктури на наступні 4 роки. Пропозиції мають представити через 1−1,5 місяці під час засідання виконавчого комітету.

Зазначимо, 25 березня під стінами львівської Ратуші проходила акція «Не забирайте в нас велодоріжки!». Велосипедисти вимагали від депутатів передбачити належне фінансування на будівництво велодоріжок у Львові та завершити довгобуди на вулиці Княгині Ольги, проспекті Чорновола та вулиці Сихівській.

Раніше заступниця міського голови Львова з питань житлового господарства Ірини Маруняк заявляла, що цьогоріч місто планує працювати над будівництвом трьох великих велодоріжок. Зокрема, йдеться про велосипедні шляхи на вул. Кн. Ольги – Академіка Сахарова, вул. Сяйво та просп. Чорновола.

До слова, Львівська мерія затвердила бюджет розвитку Львівської міської територіальної громади на 2021 рік. Через пандемію Covid-19 основний акцент депутати зробили на медицину, проте ремонтна кампанія не пройде осторонь. Про те, що і де ремонтуватимуть у Львові протягом року, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *