ОСТАННІ НОВИНИ

Площу Коліївщини відремонтують за понад 3 млн грн

Ольга Денисяка

|

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради оголосило тендер на ремонт площі Коліївщини. Територію площі, що розташована у центрі Львова, між вулицями Братів Рогатинців та Староєврейською, планують відремонтувати за 3,3 млн грн. Про це повідомляє Львів. Містобудування у Facebbok, передає Львівський портал.

На фото: візуалізація проєкту компанії «Рутенія»

Відповідно до проєкту реконструкції, який розробила компанія «Рутенія», тут мають замінити комунікації та мощення площі, встановити вуличні меблі.Також хочуть оновити озеленення.

«Планують висадити  близько 775 рослин, серед них – райська яблуня, сакура або гіркокаштан червоний. Дерева, які тут ростуть, – ясен і березу – залишать», – йдеться в повідомленні.

Відновлять і криницю, яка тут колись була, та встановлять інформаційний стенд, що розповість про історію площі та колишніх мешканців кварталу, які жили чи працювали на площі до війни й загинули під час Голокосту.

Як повідомляв Львівський портал, в грудні 2020 року під час розкопок на площі Коліївщини науковці виявили рештки фундаментів будинку, кам’яне мощення пивниці, а також рештки криниці 1844 року.

Довідка

Площа Коліївщини – одна з найменших площ у Львові. Розташована в історичному центрі міста, між вулицями Братів Рогатинців та Староєврейською. Названа в пам’ять про Коліївщину. Посеред площі – скверик.

Площа Коліївщини розташована в колишній єврейській дільниці Львова, на відстані 70 метрів від Простору Синагог і була одним з центрів суспільного та щоденного життя дільниці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *