ОСТАННІ НОВИНИ

Для облаштування території Привокзального ринку оголосять всеукраїнський конкурс

Вероніка Рой

|

У Львові оголосять Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію розвитку ареалу поблизу Привокзального ринку. Відповідне рішення у п’ятницю, 26 березня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає Львівський портал.

Замовником організації конкурсу є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування, а співзамовником – ТзОВ «Привокзальний ринок» та ТзОВ «Фіакр».

«Йде мова про розвиток території ареалу Привокзального ринку, про оголошення конкурсу, який ми плануємо зробити максимально публічним і плануємо залучити до його участі міжнародні архітектурні студії спільно з українськими командами, щоб переосмислити цей ареал», – повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев.

Планується, що під ринком «Привокзальний» збудують підземний паркінг. На площі Липневій, що поруч з ринком, створять відкритий громадський простір для відпочинку мешканців та періодичних міських ярмарків.

Натисніть на зображення для його збільшення

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, компанія, яка сьогодні обслуговує Привокзальний ринок, має бажання, щоб це був міжнародний конкурс. За словами міського голови, з точки зору самої процедури легше провести всеукраїнський конкурс, залучивши західні компанії до участі у ньому.

Всеукраїнський архітектурний конкурс мають провести та профінансувати до 15 липня 2021 року.

На думку Антона Коломєйцева, перше місце у Всеукраїнському конкурсі має оцінюватися у розмірі близько 200 тисяч гривень.

Згідно з даними Youcontrol, ТзОВ «Привокзальний ринок» зареєстроване у 1998 році. Засновниками є ТОВ «Концепт Авангард», ТОВ «Привокзальний плюс» та Катерина Андріївна Каменівська. Керує ринком Віталій Гужва.

ТзОВ «Фіакр» було зареєстроване у 1995 році. Його власником є Роман Левик, а керує підприємством Михайло Бех.

Нагадаємо, львів’яни у 2019 році вимагали перетворити у сквер площу Липневу, яка здебільшого запаркована автівками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *