ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська «Арена» імені Бандери: обласні депутати ініціюють перейменування стадіону

Юлія Осим

|

Львівська обласна рада звернулася до уряду з ініціативою перейменування стадіону «Арена Львів» на честь Степана Бандери. Відповідне рішення проголосували на сесії 16 березня, передає Львівський портал.

Звернення щодо перейменування стадіону ініціювали обранці від «Європейської солідарності». Відтак, його підтримали більшість депутатів.

«Степан Бандера був лідером і символом цілої епохи боротьби за незалежність України та прикладом для  мільйонів українців. Вшанування пам‘яті про таких лідерів, як Степан Бандера, є надзвичайно важливою для сучасного етапу державотворення в Україні та для майбутніх поколінь. Держава зобов’язана пам’ятати про героїв, які присвятили все своє життя боротьбі за її незалежність. Стадіон «Арена Львів» – центральна спортивна споруда регіону, тут відбуваються ключові заходи, учасниками яких є різні покоління. Тому надання стадіонові імені Степана Бандери матиме ключове значення у формуванні національної свідомості та сприятиме патріотичному вихованню молоді», – йдеться у зверненні.

Натомість, як пише BBC News з посиланням на співрозмовника у Кабміні, коментар щодо цього рішення оприлюднять згодом. Він скептично оцінив можливість схвалення такої ініціативи урядом. Скоріше за все, Міністерство молоді та спорту, у підпорядкуванні якого є «Арена Львів», буде довго готувати проєкт постанови, який навряд чи таки розглянуть.

Зазначимо, що стадіон «Арена Львів» у Львові, який споруджений спеціально до чемпіонату Євро 2012 та відкритий у жовтні 2011 року, є одним з найсучасніших стадіонів України.

Нагадаємо, через епідеміологічну ситуацію у Львові скасували проведення матчів з відбору на ЧС з футболу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *