ОСТАННІ НОВИНИ

Мін'юст подав апеляцію на скасування нової редакції українського правопису

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 12 березня, Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду у справі про скасування Окружним адміністративним судом нового українського правопису. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

«Представляючи інтереси Уряду, ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК та почали процедуру його оскарження в апеляційній інстанції. На підставі норм Закону «Про Кабінет Міністрів України», Уряд наділений повноваженнями щодо забезпечення проведення державної політики у сфері розвитку та функціонування державної мови у всіх галузях, а також повноваженнями щодо спрямування та координації роботи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у вказаній сфері. Тож, при прийнятті постанови щодо правопису, Кабмін мав повноваження щодо схвалення його нової редакції», – розповіла заступниця Міністра юстиції Валерія Коломієць.

За її словами, позивачі у цій справі не навели жодних доказів того, що цією постановою Уряду були порушені їхні власні права, свободи та інтереси.

Нагадаємо, наприкінці січня Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів, якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису».

Як повідомляв Львівський портал, 22 травня 2019 року Кабінет міністрів України схвалив нову редакцію українського правопису. Документ підготувала спеціально створена Українська національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *