ОСТАННІ НОВИНИ

«Афера століття». Львів’янам повернули викрадені приміщення у центрі міста

Андрій Котенський

|

Львівський апеляційний суд повернув у комунальну власність два вкрадені за «Аферою століття» приміщення на вулиці Стецька. Львівська мерія кілька років судилася із власниками цих приміщень загальною площею понад 339 м², пише Zaxid.net.

Нагадаємо, у 2016 році виявили, що з комунальної власності міста зникло понад 20 об’єктів нерухомості. Право власності на десятки комунальних приміщень за підробними документами перереєстрували на різні підставні фірми та людей. Згодом усі ці приміщення викупили дві львівські підприємиці Ірина Сандул та Людмила Малькова. Перереєстрацією комунальних приміщень займались двоє львівських нотаріусів: Наталія Загвойська та Уляна Пшенична.

Два приміщення на вул. Стецька,11 площею 190,2 м² та 149,1 м² завдяки нотаріусці Уляні Пшеничній отримали у власність Малькова і Сандул. У 2018 році Галицький районний суд відмовився повертати ці приміщення у комунальну власність, мотивувавши це тим, що вони ніколи не належали місту.

Львівська обласна прокуратура оскаржила рішення суду в апеляції. 4 березня Львівський апеляційний суд задовольнив позов прокуратури в інтересах громади Львова і повернув у комунальну власність приміщення на вул. Стецька, 11.

Раніше Львівський портал уже повідомляв про «Аферу століття» у Львові, до якої причетні працівники мерії. Спеціалісти управління комунальної власності Львівської міської ради виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб – підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Вони разом із своїми колегами, скориставшись відсутністю реєстру комунального майна, незаконно відчужили об’єкти комунального майна. На частину із приміщень суд одразу наклав арешт, а протягом року частину із приміщень було повернуто міськраді. Окрім того, суд заарештував двохфігурантів цієї справи, проте одного з них відпустив під заставу. Також у липні 2017 року правоохоронці проводили обшуки у кабінетах чиновників ЛМР у цій справі.

Додамо, що станом на сьогодні Львову вдалося повернути половину відчужених незаконним шляхом приміщень, а по інших приміщеннях судові справи ще тривають. Однак ніхто із фігурантів справи так і не притягнутий до відповідальності, або ж раптово померли.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Google

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *