ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – серед лідерів з реформи фінансування медичної галузі

Юлія Осим

|

Львівська область є однією з лідерів з реформи фінансування охорони здоров’я. Торік НСЗУ виплатила медзакладам Львівщини за договорами 6,2 млрд грн. Як відзначив на брифінгу очільник Служби Андрій Віленський, це один з кращих показників в Україні. Про це повідомляє Львівський портал.

Якщо говорити про первинну допомогу, то на сьогодні 2,1 млн пацієнтів в області уклали декларації з сімейними лікарями. А це становить 86% усього населення Львівщини.

«Фінансування збільшилось у порівнянні з 2019 роком з 2,2 млрд грн до 5,3 млрд грн, якщо не рахувати ковідні пакети. Це великі кошти і ми бачимо, що вони йдуть на розвиток медичних закладів, лікарень і в першу чергу на користь нашим пацієнтам, які отримують вищий рівень медичної допомоги», – наголосив Андрій Віленський.

Зазначимо, що 1 березня НСЗУ розпочала приймати пропозиції від закладів охорони здоров’я про укладення договорів про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій у 2021 році. Наразі Львівщина знову серед лідерів за кількістю поданих пропозицій:

  • Дніпропетровська – 21 заклад подав 42 пропозиції;
  • Львівська – 12 закладів подали 37 пропозицій;
  • Сумська – 15 закладів подали 34 пропозиції.

Загалом станом на 3 березня понад 200 спеціалізованих закладів подали більше 400 заяв за 14 пакетами медичних послуг. Як інформують в НСЗУ, кожна заява обробляється спеціалістами і, якщо є зауваження, повертається на доопрацювання.

Якщо ж пропозицію подано без помилок, вона переходить у статус «Очікує проєкт договору». Наразі 43 спеціалізовані заклади, які подали 49 пропозицій, перебувають у такому статусі.

Найбільша кількість погоджених пропозицій серед – за пакетом екстреної медичної допомоги – таких 21. Натомість за пакетом «Езофагогастродуоденоскопія» подано найбільшу кількість заявок – 54. За пакетом «Стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах» подано 48 пропозицій.

Також зазначимо, що очільник НСЗУ відзначив львівську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги як одну з лікарень-лідерів в Україні з розвитку технологій.

Нагадаємо, цьогоріч пацієнти на первинці можуть отримати більше послуг, які надають лікарні за Програмою медичних гарантій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *