ОСТАННІ НОВИНИ

Притулок «Домажир» поповниться вісьмома новими ведмедями

Вероніка Рой

|

Ведмежий притулок «Домажир» планує прийняти вісім нових клишоногих, які перебувають у поганих умовах. Про це розповіла менеджер з маркетингу ведмежого притулку «Домажир» Оля Федорів, передає пресслужба Львівської ОДА.

2 березня у ведмежому притулку «Домажир» відбулося відкриття 5-го туристичного сезону. Відтепер він працюватиме щодня з 09:00 до 18:00 год., окрім понеділка.

Наразі в реабілітаційному закладі перебуває 22 клишоногих, більшість яких уже прокидаються після тримісячного зимового сну. За словами директора реабілітаційного центру Ігоря Николина, до відкриття нового сезону працівники встановили новий вольєр із барлогами, підготували розвиваючі іграшки для ведмедів та по-новому облаштували територію для гостей.

У 2021 році територію притулку планують розширити. Тут встановлять нові лісові вольєри, які, своєю чергою, увійдуть до туристичного маршруту. Крім цього у планах – велосипедний туристичний шлях зі Львова до ведмежого притулку.

«Один із наших спільних для управління й притулку амбітних планів на майбутнє – це ознакування велосипедного туристичного шляху зі Львова до притулку «Домажир». Це полегшить орієнтування для велосипедистів, відвідування цього центру для них стане зручнішим. Таким чином намагаємось розвивати усі варіанти подорожей до притулку», – розповів заступник керівника управління туризму та курортів – начальник відділу розвитку туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Тарас Лозинський.

Цьогоріч притулок планує прийняти 8 нових ведмедів. Першого нового мешканця притулку привезуть сюди у червні.

«Хочемо прийняти в притулку 8 нових ведмедів. Маємо список клишоногих, які перебувають у поганих умовах. Є відповідальні за це особи, які весь час займаються моніторингом, доповнюють список, телефонують до власників і обговорюють питання передачі ведмедів, адже ми їх не купуємо. Окремим процесом, де також зайнято чимало людей, є власне перевезення ведмедя до притулку», – розповіла Оля Федорів.

Реабілітаційний центр приймає допомогу від усіх охочих – як фінансову, так і продукти для годівлі ведмедів. Детальніше про це за посиланням на сайті «Домажиру».

Зазначимо, ведмежий притулок «Домажир» знаходиться в селі Жорниська за 15 км від Львова. Це унікальний природний екоосвітній простір для порятунку бурих ведмедів. Тут допомагають повноцінно жити клишоногим, яких врятували із цирків, зоопарків та інших подібних закладів.

Раніше Львівський портал побував у «Домажирі» і довідався, як притулок зумів стати домівкою для ведмедів. Про це та не тільки читайте у статті «Ведмежий дім. Життя після циркового пекла».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *