ОСТАННІ НОВИНИ

За прибирання міста від снігу у Львові преміюватимуть лише кращих двірників

Юлія Осим

|

У лютому до прибирання Львова від снігу було залучено 2 060 двірників. За результатами роботи у мерії збираються визначити кращих та нагородити їх преміями. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР, передає Львівський портал.

Від початку снігопадів працювали як комунальники управляючих міських компаній, так і ШРП. На сьогодні роботи продовжуються – двірники розрихлюють і все ще вивозять сніг, прибирають прибордюрну частину вулиць від залишків піскосуміші.

За словами заступниці міського голови Ірини Маруняк, до прибирання міста залучили 139 одиниць техніки – мотоблоки, піскорозкидувачі, тракторці, підмітальні машини, грейдери. Техніка працювала цілодобово. Також щоденно залучали додаткову техніку від будівельних компаній, підприємств, різних установ та організацій – 40-65 одиниць в день. Упродовж місяця з міста вивезли 5 244 самоскиди снігу.

«У лютому ми використали 16,6 тис м3 протиожеледних засобів — це піскосуміш, сіль і реагенти. Коли був мороз до -10 градусів ми використовували сіль, а після -10 градусів ми використовували піскосуміш. Тобто, в залежності від погодних умов, ми використовували відповідний протиожеледний засіб. Піскосуміш також використовували для посипання підйомів вулиць і мостів», – зазначила Ірина Маруняк, передають у мерії.

Разом з тим працювали 52 бригади – а це 168 людей, – які знімали бурулі з дахів та нависання снігу. Загалом очистили 3 317 будинків.

«Коли сніг почав топитися, комунальні служби активно чистили дощоприймачі. На сьогодні ми очистили 6830 дощоприймачів — це 92%. Тому у нас не було підтоплень», – додала чиновниця.

За даними Гідрометцентру, з 7 до 19 лютого у Львові випало 234% місячної норми опадів. Це 40-45 см снігу.

Раніше Андрій Садовий казав, що премії отримають усі комунальники, які працювали у посиленому режимі.

Додамо також, що торік навесні двірникам у Львові виплатили по 5000 грн допомоги за роботу у посиленому режимі під час COVID-19, а наприкінці року дали 13-ту зарплату.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *