ОСТАННІ НОВИНИ

Власник двох львівських ринків пропонує міськраді 18 млн грн компенсації

Ольга Денисяка

|

Компанія ТОВ «Дари Львівщини», яка отримала у приватну власність майно двох комунальних ринків, запропонувала Львівській міськраді укласти мирову угоду. Натомість компанія готова компенсувати місту 18 млн грн за врегулювання судових спорів. Про це повідомляє Львівський портал.

Мова йде про львівські ринки «Винниківський» та «Підзамче». Майно двох ринків, яке Львівська міськрада здавала в оренду, перестало бути комунальним у кінці 2019 року. Тоді два реєстратори переписали його на ТОВ «Дари Львівщини», власницею якого є Софія Максимець, донька Григорія Козловського.

У грудні 2019 року «Дари Львівщини» віддали два майнових комплекси в іпотеку двом ТОВкам: «Винниківський шлях» і «Галицький шлях», створених лише за два тижні до того. Засновником першого є депутат облради Григорій Козловський, а другого – його бізнес-партнер, юрист, а тепер і депутат Львівської міськради від ЄС Олексій Різник.

У мерії Львова заявили, що вважають цю схему приватизації незаконною. Відтак Управління комунальної власності Львівської міської ради звернулося до  Мін’юсту. У міськраді повідомляють, що зараз також триває окремий судовий розгляд щодо витребування майна ринків з приватної власності, скасування реєстрації прав власності, а також визнання недійсними договорів іпотеки.

Компанія «Дари Львівщини» звернулась до Львівської міськради з пропозицією укласти мирову угоду. Про це ввечері у понеділок, 1 березня, у Facebook повідомив адвокат фірми «Дари Львівщини» та депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності» Юрій Ломага.

«Вважаю доцільнішим призупинити судові баталії та рекомендував товариству компенсувати місту кошти в сумі 18 мільйонів, які надійдуть до міського бюджету і слугуватимуть для розвитку міста. Звертаюсь до Львівської міської ради із такою заявою, щодо врегулювання в мирному порядку судових справ. Зокрема йдеться про судові спори що стосуються ринку «Винниківський» та ринку «Підзамче», – написав Юрій Ломага.

Своєю чергою юридичний департамент міськради підготував проєкт ухвали, який винесуть на розгляд сесії міської ради.

«У нас є звернення від власників ринків з проханням підписати мирову угоду по основній справі, яка стосується прав власності на ці два цілісні майнові комплекси. Основні істотні умови цієї угоди полягають в тому, що місто відмовляється від претензій і визнає право власності на цих два об’єкти, а взамін, місту компенсують вартість цього майна на суму 18 млн грн, і також відмовляються від будь-яких подальших претензій і судових спорів. Відповідно, юридичний департамент підготував проект ухвали, який оприлюднено та винесено на розгляд сесії міської ради», –  розповіла керівниця юридичного департаменту мерії Гелена Пайонкевич

Як повідомляв Львівський портал, після того, як мерія спробувала повернути у власність два львівські ринки, ексдепатут Львівської міськради від «Європейської Солідарності» Григорій Козловсьий заявив, що мер Львова Андрій Садовий регулярно отримує хабарі від львівського бізнесу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *