ОСТАННІ НОВИНИ

Козловський заявив, що Андрій Садовий бере хабарі з львівського бізнесу

Андрій Котенський

|

Депутат Львівської міськради від «Європейської Солідарності» Григорій Козловсьий заявив, що мер Львова Андрій Садовий регулярно отримує хабарі від львівського бізнесу. Про це він повідомив після того, як мерія спробувала повернути у власність два львівські ринки, якими фірма бізнесмена володіє вже понад 20 років, пише Вголос.

 

За даними журналістів Вголосу, Андрій Садовий залучив до процесу і свою мерію, і свою партію, і свої ЗМІ, і Міністерство юстиції, й навіть прокуратуру. А тоді виставив ультиматум: або Козловський «проявляє європейську солідарність» і добровільно віддає ринки Львову, або мерія тягне його до суду…

Як відомо, скандал розгорівся наприкінці травня, коли стало відомо, що донька Григорія Козловського Софія Максимець стала власницею двох львівських ринків — «Винниківського» та «Підзамче». У ЗМІ повідомлялося, начебто вона незаконно перереєструвала майно із комунальної власності у приватну. 26 червня, з’явилася інформація, що Мін’юст скасував право власності доньки Козловського на два львівські ринки. Це стало відповіддю на згадану вище скаргу Управління комунальної власності.

Того ж дня із заявою виступила і партія «Самопоміч». На «Фейсбук»-сторінці львівської організації описали своє бачення ситуації і зазначили: «Щоб остаточно повернути майно, Львівська міська рада має звернутись до суду, щоб скасувати договір позики, або ж пан Козловський повинен проявити «європейську солідарність» і добровільно віддати майно громаді міста. Прокуратура повинна оголосити підозру винниківським реєстраторам, які сприяли спробі крадіжки».

Водночас за даними від Григорія Козловського, усе розпочалося ще 27 березня, коли керівник Управління комунального майна Львівської міської ради Інна Свистун (посадовицю підозрюють у службовій недбалості, – ред.) відправила скаргу до Міністерства юстиції з вимогою скасувати реєстрацію права власності ТзОВ «Дари Львівщини» (фірма доньки Козловського) на ринки «Винниківський» та «Підзамче». Підставою для цього Свистун називала незаконність дій реєстраторів.

Через майже два місяці, 13 травня, Колегія Мін’юсту розглянула скаргу й рекомендувала Міністру відмовити в її задоволенні. У висновку Колегії наголосили: сама скарга є незаконною, адже обидва ринки не є комунальною власністю Львівської міської ради, тож Львівська міська рада не може просити про вчинення якихось дій щодо них. Відтак 27 травня Міністр юстиції підписав відповідний наказ із відмовою.

Проте 3 червня чиновники мерії вдруге відправили ту ж скаргу до Міністерства юстиції, але цього разу від особистого імені Андрія Садового… і мін’юст виніс кардинально протилежний висновок.

Чиновники задовольнили вимогу Садового і скасували реєстрацію ринків доньки Козловського…

Тепер крапку у цій історії має поставити суд, адже рішення Мінюсту оскаржуватимуть, і юристи Козловського мають всі шанси повернути права власності на обидва ринки.

«Згідно із постановою Уряду №1128, яка регулює порядок розгляду подібних скарг, міністерство не має права повторно виносити рішення щодо скарги того самого територіального органу на одну й ту ж проблему. Коротше кажучи — Мін’юст пішов проти закону, коли після скарги Свистун узявся розглядати скаргу Садового на ту саму тему і змінювати в ній своє перше рішення. Більше того, сама скарга не була оформлена належним чином, не мала електронного підпису мера, а, відповідно, не мала ніякої юридичної сили», – йдеться у повідомленні.

За словами самого Григорія Козловського, Андрій Садовий просить «проявити європейську солідарність» щодо ринків у той час, коли сам отримує «долю» із львівського бізнесу.

«Коли Андрій Іванович публічно просить мене «проявити європейську солідарність» щодо ринків, я найперше мушу пояснити мешканцям Львова, що він має на увазі. «Європейська солідарність» у розумінні Садового — це отримати «долю» з бізнесу. І, власне, з Андрієм Івановичем за останні 9,5 років я дуже часто проявляв цю «європейську солідарність». Я стільки разів її проявляв, що Андрій Іванович вже давно мав би стати «європейцем» та мати совість і далі грабувати бізнес. Думаю, перед виборами ми з Андрієм Івановичем поговоримо про це більш конкретними фактами. Тепер уже вистачить з нього «європейської солідарності» — нехай вже сам навчиться заробляти. А суди за тиск, за телефонне право, за фальсифікації — я йому гарантую», – прокоментував ситуацію Григорій Козловський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *