ОСТАННІ НОВИНИ

Рада визнала Революцію Гідності одним з ключових моментів державотворення

Вероніка Рой

|

Напередодні розстрілів на Євромайдані Верховна Рада ухвалила постанову, яка визначає Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Постанова була прийнята на засіданні парламенту 17 лютого. «За» проголосували 295 нардепів, передає УП.

Документ за номером 2739 наголошує, зокрема, на недопустимості зволікання із розслідуванням «справ Майдану», важливості пам’яті про Героїв Небесної Сотні, неприпустимості узурпації влади. Також надається оцінка діям Віктора Януковича, міліцейських підрозділів «Беркут» та іншим особам і організаціям, які вчиняли протиправні дії, а саме засудження протиправних дій окремих співробітників підрозділів міліції «Беркут», окремих міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів, інших осіб під час Революції Гідності.

Підкреслюється також важливість мирних зібрань та неприпустимість сваволі, важливість європейських цінностей, як фундаменту Української держави.

Як інформував Львівський портал, цього тижня у Львові вшановуватимуть пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. Заходи, під час яких згадуватимуть подвиг українців, триватимуть протягом чотирьох днів – з 18 по 21 лютого. З їх переліком можна ознайомитися за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *