ОСТАННІ НОВИНИ

Львів вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Програма заходів

Наталя Дуляба

|

Цього тижня у Львові вшановуватимуть пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. Заходи, під час яких згадуватимуть подвиг українців, триватимуть протягом чотирьох днів – з 18 по 21 лютого. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

День Героїв Небесної Сотні в Україні офіційно відзначають 20 лютого. Адже саме цього дня у 2014 році під час Революції Гідності силовики режиму президента-втікача Віктора Януковича на вулиці Інститутській у Києві розстрілювали протестувальників. Загалом за день загинули близько ста людей, яких назвали Небесною Сотнею.

Цьогоріч пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності у Львові вшановуватимуть із 16 по 23 лютого, втім більшість заходів відбудуться протягом 18-21 лютого.

У програмі – поминальна панахида, акція «Ангели пам’яті» на Меморіалі Героям Небесної Сотні, запалення 21 променя, що символізують наш зв’язок із Героями. Також студенти на площі Ринок відтворять події Майдану.

Всі пам’ятні заходи відбуватимуться і у Львові, і в інших населених пунктах Львівської МТГ.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Нагадаємо, 20 лютого, День пам’яті Героїв Небесної Сотні, львів’ян закликали провести у тиші й утриматись від розважальних заходів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *