ОСТАННІ НОВИНИ

Львову таки не повернуть фтизіопульмонологічні приміщення

Юлія Осим

|

Приміщення закладів охорони здоров’я на вул. Личаківській та вул. Замарстинівській у Львові залишаться у комунальній власності Львівської обласної ради. Північний апеляційний суд не задовольнив позовні вимоги юристів міської ради, які неодноразово намагалися довести неправомірну реєстрацію права власності на ці об’єкти нерухомості обласною радою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОР.

15 лютого суд апеляційної інстанції скасував рішення Господарського суду міста Києва, відповідно до якого Львівська обласна рада неправомірно зареєструвала право власності на об’єкти нерухомого майна, зокрема, приміщення за адресами вул. Личаківська, 233 та вул. Замарстинівська, 274 у місті Львові.

«Львівська міська рада вже неодноразово намагалася довести, начебто Львівська обласна рада неправомірно зареєструвала право власності на низку об’єктів нерухомого майна комунальних закладів охорони здоров’я. Північний апеляційний господарський суд як апеляційна інстанція за короткий час уже двічі скасовував аналогічні рішення Господарського суду Києва щодо  задоволення позовних вимог Львівської міської ради та органів прокуратури», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в облраді, у січні цього року набрало законної сили рішення апеляційного господарського суду щодо відмови у задоволенні позовних вимог Львівської міської ради в аналогічній судовій справі (910/13969/18).

Разом з тим, рішення Господарського суду міста Києва від 26 січня 2021 року поки не набрало чинності. Згідно з ним, оскаржено державну реєстрацію права власності обласної ради на приміщення за адресою м. Львів, вул. Лемківська 24.

Зазначимо, що оспорюване приміщення площею 450 кв м у 2017 році продано обласною радою компанії ТзОВ «ЛембергМіт» за результатами відкритого аукціону.

Наразі строк апеляційного оскарження судового рішення ще не завершився. Тож Львівська обласна рада готує подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду.

Львівський портал писав, що Господарський суд задовольнив позов прокуратури щодо повернення фтизіопульмонологічних приміщень вартістю майже 12 млн грн у комунальну власність Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *