ОСТАННІ НОВИНИ

Львову повернуть фтизіопульмонологічні приміщення вартістю понад 11 млн грн

Андрій Котенський

|

Господарський суд Києва задовільнив позов Львівської обласної прокуратури в інтересах держави щодо визнання недійсними свідоцтва на право власності двох приміщень закладів охорони здоров’я на вулиці Личаківській та Замарстинівській вартістю 11,7 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

 

За даними відомства, два приміщення закладів охорони здоров’я на вулиці Замарстинівській та на Личаківській загальною площею 2603,7 кв. м та вартістю 11,7 млн грн вибули з комунальної власності міста незаконно, тобто без відповідного рішення Львівської міськради на вилучення їх з власності територіальної громади.

Відтак, суд погодився з принциповою позицією прокуратури та визнав недійсними свідоцтва та скасував державну реєстрацію права власності на ці об’єкти.

 

«Визнано недійсними свідоцтва про право власності та скасовано державну реєстрацію права власності за Львівською обласною радою  на нерухоме майно на вул. Замарстинівській, 274, вул. Личаківській, 233 (будинки у яких знаходилось Львівське міське медичне об’єднання «Фтизіопульмонологія»», – уточнила начальниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

 

У коментарі Zaxid.net вона уточнила, що обидва приміщення раніше були у власності Львівської міської ради. Обласна рада оформила на них право власності у 2008 році.

 

«Коли відбулася реформа медицини, було прийняте рішення, що ряд медичних установ, які перебували у підпорядкуванні Львівської міської ради, мають фінансуватися з обласного бюджету. Ми передали обласній раді заклади, які розташовані у приміщеннях, але обласна рада оформила право власності і на самі приміщення», – пояснила Гелена Пайонкевич.

У 2017 році Львівська міська рада подала до суду позов з вимогою скасувати право власності облради на ці приміщення. Судовий процес тривав три роки. Після того, як рішення Господарського суду Києва набуде законної сили, міська рада Львова зареєструє право комунальної власності на обидва приміщення.

Зазначимо, що у приміщенні на вул. Личаківській, 233 раніше розташовувалось 1-е фтизіатричне відділення, а на вул. Замарстинівській, 274 – дитяче стаціонарне протитуберкульозне відділення. Зараз ці приміщення не використовуються. У 2017 році облрада планувала продати приміщення на вул. Личаківській з аукціону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *