ОСТАННІ НОВИНИ

Стипендії, премії та гранти на закордонне навчання: Зеленський заснував премії для відмінників

Вероніка Рой

|

Президент Володимир Зеленський заснував стипендії для учасників ЗНО з найвищими результатами, премії для переможців учнівських олімпіад, а також гранти на навчання за кордоном. Про це йдеться в указі глави держави від 28 січня.

 

Як йдеться в указі премії, стипендії та гранди засновані з метою сприяння розвитку інтелектуального потенціалу суспільства. Зокрема були засновані:

  • стипендії Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати;
  • премії Президента України для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів;
  • премії Президента України для переможців міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів;
  • гранти Президента України на навчання за кордоном.

Кабінету Міністрів України доручили у двомісячний термін розробити та затвердити порядки призначення та виплати стипендій, премій та грантів. Крім цього уряд повинен передбачати у проектах законів про Державний бюджет України видатки на виплату премій.

Як повідомляв Львівський портал, 30 абітурієнтам, які в Україні отримають найвищі бали зі ЗНО, планують дати по 100 тисяч гривень премії. Зазначимо, нещодавно у МОН анонсували 5000 гривень премії для абітурієнтів, які отримають відмінні результати з ЗНО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *