ОСТАННІ НОВИНИ

Мерії Львова не дозволили дати майже 5 га землі фірмі, створеній разом із «Онуром»

Наталя Дуляба

|

Міськраді Львова не дали «залити» майже 5 га землі на вул. Щирецькій в статутний капітал новоствореного разом з «Онуром» підприємства. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

 

Суд визнав незаконним рішення Львівської міськради, яким було передано земельну ділянку площею майже 5 га у статутний фонд підприємства. У прокуратурі кажуть, що це було незаконно, адже такого способу не передбачає чинне земельне законодавство.

«Львівська обласна прокуратура домоглася визнання незаконним рішення міської ради про розпорядження землею та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку у Львові площею майже 5 га і вартістю понад 105 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що йдеться про рішення, яке прийняла сесія Львівської міської ради ще восени 2019 року. Тоді депутати дозволили комунальному підприємству «Агенція ресурсів Львівської міської ради» створити разом із ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» нове підприємство, яке мало називатись ТзОВ «Сінерджі Альянс».

Як частку у статутний капітал новоствореної фірми мерія визначила земельну ділянку площею 4,82 га на вул. Щирецькій – вул. Ряшівській. Ділянка розташована поруч із аеропортом «Львів», між ТВК «Південний» та ТРЦ Victoria Gardens, на ній збираються збудувати конгрес-хол.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Таке земельне рішення Львівської міськради суд визнав незаконним, тому скасував державну реєстрацію права власності новоствореного підприємства на ділянку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *